Skip to main content

Våre tjenester

Stall Becky er en av landets mest moderne avlsstasjoner

Vi er spesialisert på tapping og nedfrysning av sæd, samt inseminering av hopper. Men vi tilbyr også fullpensjons oppstalling og utegang. I tillegg kan vi ta imot et begrenset antall hester for trening, rekovalensens og preparasjon før salg.

Vi har mulighet for å skreddersy et tilbud spesielt tilpasset de behov og ønsker du har for din hest, være seg unghest, avlshest, seniorhest eller hest i opptrening etter skade. Vi har flotte uteområder, en liten ridebane, skrittemaskin og fantastisk turterreng for variert trening.

Authentic Tradition

Avlsstasjon

Inseminering
Vi tar imot hopper for inseminering med vår egen avlshingst Staro Showbiz. Dersom du ønsker å få din hoppe inseminert med fersk eller frossensæd fra annen hingst kan vi arrangere dette, så ta kontakt for informasjon og prisoverslag.

Tapping og nedfrysning
Stall Becky er en av få EU-godkjente avlsstasjoner i Norge. Vi tar imot hingster av alle raser for tapping, nedfrysning og lagring av sæd.

Equidame Phantom
Alle typer hingster kan trenes opp til å benytte Equidame Phantom, såfremt de kan bestige minimumshøyden på 120 cm. Den er enkel i bruk og svært komfortabel for hingsten, noe som stimulerer til rask sædavgang.

  • Det avtagbare og polstrede lærtrekket gir en følelse av naturlig mykhet og friksjon
  • Den høyreiste nakken stimulerer hingsten, og støtter opp slik at den ikke faller ned på siden
  • Temperaturen, fastheten og formen på vagina kan justeres og tilpasses hver enkelt hingst via datamaskinen
  • Lukket og oppvarmet til rett temperatur blir forholdene i Equidame ideelle for sædcellene under oppsamling
  • Hygienen er førsteklasses, med sterilisert utstyr for hver tapping
  • Høyden kan lett justeres fra 120 cm til 160 cm for å tilpasses enhver hingst

Equidam Phantom separerer ut den beste sæden, som raskt blir behandlet og frosset ned på strå i nitrogenbeholdere, og dermed blir tatt vare på på beste måte. Dette gir svært potent sæd, med stor mulighet for drektighet og dermed større fortjeneste på oppdrett.

Les mer om Equidam Phantom på www.haico.fi

 

Oppstalling

Stall Becky tar imot hester for kortere og lengre opphold. Vi kan skreddersy en pakke basert på dine og hestens ønsker og behov.
Ta kontakt for ytterligere informasjon og et prisoverslag.

Korttidsopphold (inntil 14 dager)
Oppstalling 180,- pluss moms per døgn
Oppstalling for hoppe med føll ved fot 200,- pluss moms per døgn
Beite/utegang 125,- pluss moms per døgn
Beite/utegang for hoppe med føll ved fot 150,- pluss moms per døgn

Standard pensjon
Grovfôr
Kraftfôr
Møkking alle dager
Fôring alle dager
Utslipp, inklusive dekkenskifte ved behov, alle dager

Fullpensjon
Grovfôr
Kraftfôr
Møkking alle dager
Fôring alle dager
Utslipp, inklusive dekkenskifte ved behov, alle dager
Inntak, inklusive dekkenskifte ved behov, alle dager
Strigling minimum 3 dager i uken
Markkur etter behov
Vask og tørk av dekken ved behov
Vaksiner, hovpleie og tannpleie organiseres av Stall Becky, men betales separat

Spesialpensjon
Grovfôr
Kraftfôr
Møkking alle dager
Fôring alle dager
Utslipp, inklusive dekkenskifte ved behov, alle dager
Inntak, inklusive dekkenskifte ved behov, alle dager
Strigling minimum 5 dager i uken
Trening etter avtale
Hovpleie hver 4. uke
Markkur etter behov
Vask og tørk av dekken ved behov
Tannpleie
Vaksiner og annet rutinemessig veterinærtilsyn
Veterinærtilsyn og annen behandling ved sykdom og akutt skade, samt eventuell oppfølging av equiterapeut, kommer i tillegg

Utegang

Stall Becky har to separate utegangsområder med lett kupert terreng og romslige leskur i tillegg til naturlig ly. Her er innlagt vann, og hestene får fri tilgang på grovfôr av hygienisk god kvalitet.
Hestene blir bundet opp i forbindelse med at det fôres med kraftfôr hver dag, slik at hver enkelt hest får den ekstranæring og de tilskudd den skal ha. Hestene får på dekken ved behov, spesielt i vinterhalvåret og ved ekstrem nedbør/kulde. De blir sett over og striglet jevnlig, og får samme tilbud om hov- og tannpleie som alle andre hester på stallen. Drektige hopper tas inn på stall over natten i ukene før termin.


For tiden tilbyr Stall Becky utegang for hopper, alt fra åringer til drektige hopper, og en spesielt for føll etter avvenning/åringer.

Trening og hvile

Opptrening
Stall Becky tar imot løps- og ridehester for opptrening etter hvile, skade eller sykdom. Med fokus på variert trening og turridning, vil grunnkondisjon, styrke og smidighet bygges opp før hesten skal ut i normal løps- eller konkurransetrening.

Hvile og rekonvalesens
Stall Becky har mulighet til å ta imot et begrenset antall hester for spesiell oppfølging etter skade. Hestene får romslige og lyse bokser, med mulighet for å gå rett ut i egen paddock. Paddockene er spesielt godt drenerte, og egner seg for hester som ikke skal bevege seg mye. Vi kan ta imot et begrenset antall hester for sommerbeite, eller hvile når som helst på året. Vi kan også tilby en skreddersydd pensjonisttilværelse for et begrenset antall “seniorhester”.

Fasiliteter
Stall Becky ligger i naturskjønne omgivelser på Skoppum i Vestfold. Bare 10 minutters skritting, og man er i de flotte skogene tilknyttet Lørge, Kimestad, Borre og Adalstjern Naturreservat. Her er det preparerte veier og stier spesielt tilpasset trening av hest, hele året.

Authentic Tradition